Η παρούσα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου ανέλαβε καθήκοντα στις 9 Οκτωβρίου 2014 επί δημαρχίας Γαβρίλη Λιατσή .

Η σύνθεση της διοίκησης αφορά στον πρόεδρο: επιχειρηματία Λεωνίδα Ελ.Βαρουξή, αντιπρόεδρο: τον εκτελωνιστή Σάκη Αντωνόπουλο και υπεύθυνο του τομέα Οικονομικών του ταμείου, το μέλος Ευαγγελία Λουκοπούλου επίσης υπευθύνου Οικονομικών & Διαχείρισης του ταμείου, το μέλος –υπεύθυνη τομέα επικοινωνίας με τον εμπορικό κόσμο, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, το μέλος –υπεύθυνο κοινωνικών θεμάτων του ταμείου, αυτοδιοικητικό, Λεωνίδα Δημουλιά, το μέλος , λιμενάρχη Κατακόλου, Ευστάθιο Κουκουνάρη και το μέλος, υπεύθυνο τομέα καθαριότητας, Γεράσιμο Ρομποτή.

Αριστίνδην μέλη κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου ορίστηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας Κατακόλου κ Κώστας Καντουνης και ο νεαρός επιχειρηματίας Παναγιώτης Αποστολόπουλος με στόχο να διασφαλίζονται οι δημοκρατικές διαδικασίες εφόσον θα υπάρχει εκπροσώπηση από εκλεγμένους αντιπροσώπους όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

Η δημιουργία και λειτουργία του site που διαχειρίζεστε είναι πρωτοβουλία τους όπως και η καμπάνια ενημέρωσης-καταγγελιών με στόχο να φθάνει η φωνή του κάθε πολίτη στη διοίκηση για να παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν στο λιμάνι Κατακόλου, το λιμάνι με την 2η κατά στατιστική αντιστοιχία στην Ελλάδα , προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων μετά το λιμάνι Πειραιά!

Οι καινοτομίες θα συνεχισθούν και το μόνο βέβαιο είναι ότι ο απλός πολίτης θα αποτελεί συμμέτοχο στις αποφάσεις της Διοίκησης αφού αυτές βασίζονται στις αρχές του υγιούς διαλόγου και της κοινωνικής συμμετοχής.

Βιογραφικά Μελών

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου


Ο Λεωνίδας Βαρουξής γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1955 και είναι ο πρωτότοκος γιος του εκδότη της β αρχαιότερης εφημερίδας της Ελλάδας , Ελευθέριου Βαρουξή . Η εφ. «Πατρίς» Πύργου εκδίδεται αδιάκοπτα από το 1902 και σήμερα έχει περάσει στα χέρια της τέταρτης γενιάς της οικογενείας , δηλαδή στους γιους του , Λευτέρη και Διονύση Βαρουξή. Σπούδασε Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δημοσιογραφία στο πλάι κορυφαίων του είδους στη σχολή Αθ. Μπότση. Μάλιστα αρθρογραφεί στην εφημερίδα του γιατί με τον τρόπο αυτό εκτονώνεται και θέτει προβληματισμούς ,εργαλεία χρήσιμα για κάθε δημοσιογράφο που σέβεται τον εαυτό του!
Είναι ακόμη ιδρυτής της ΟΡΤ TV και του ραδιοφώνου της ΟΡΤ ως περιφερειακών ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδας. Διευθύνει την μακροβιότερη εφημερίδα της Ελλάδας και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του με την διαδικτυακή εφημερίδα patrisnews.com και επιχειρήσεις γραφιστικών τεχνών.
Ο Λεωνίδας Βαρουξής είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας που κατάφερε από νεαρή ηλικία να αναλάβει μια υγιή επιχείρηση και να τον οδηγήσει κατά τις προκλήσεις της εποχής του στη δημιουργία και γιγάντωση ενός Δημοσιογραφικού Ομίλου που σήμερα λειτουργεί ηλεκτρινά και έντυπα μέσα περιφερειακού και διαδικτυακού κύρους.
Τον Οκτώβριο του 2014 σύμφωνα με την πρόταση του νυν δημάρχου Πύργου Γαβριλη Λιατσή ορίστηκε πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου και σε αυτόν οφείλεται η σύσταση του εν λογω ιστοτόπου προς όφελος των επισκεπτών του λιμανιού και όλων όσων ενδιαφέρονται να το γνωρίσουν στο μέλλον.
Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Πύργου έχει ακόμη εισαγάγει αρχές όπως την τήρηση οικονομικών βιβλίων και περιουσιολογίου του Οργανισμού που έως σήμερα –παρότι ιδρύθηκε το 1856- δεν διέθετε! Παράλληλα ως άνθρωπος των media θέσπισε την καμπάνια «Ανοιχτό Λιμάνι» για την κατάθεση προτάσεων , θέσεων και καταγγελιών από πολίτες που στόχο θα έχουν να γίνονται μεθοδευμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις στην περιοχή δικαιοδοσίας τους.
Συχνά ο ίδιος μνημονεύει την αρετή της συνεργασίας γιατί όπως τονίζει «οι ομάδες φέρνουν την νίκη»!
Πνεύμα ανήσυχο, τελειομανής και εξωστρεφής, αναζητά τρόπους ώστε το λιμάνι Κατακόλου να γίνει ένα ανταγωνιστικό σε επίπεδο Ευρώπης λιμάνι αφού η δεύτερη θέση που έχει σήμερα στη λίστα επισκεψιμότητας τουριστών(το Κατάκολο) για τον ίδιο δεν αρκεί εφόσον υπάρχει παντα…η πρώτη θέση!

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΑΝΤ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Τομέα Οικονομικών & Διαχείρισης Ταμείου


Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας στις 18/06/1953. Το έτος 1971 αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο – «ΗΛΕΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ» και εισήχθη στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα κατά τα έτη 1964 έως και 1979 εργάσθηκε ως βοηθός Ναυτικός και Τουριστικός Πράκτορας στο Κατάκολο.
Από το έτος 1977 έως 1979 εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία.
Από το έτος 1981 έως σήμερα δραστηριοποιείται ως Εκτελωνιστής στα τελωνεία Κατακόλου, Κυλλήνης και Πάτρας.
Τα έτη 1985 και 1989 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας.
Από το έτος 1986 έως και το έτος 1989 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του τότε Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου ως εκπρόσωπος του Δήμου Πύργου.
Το έτος 1999 συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Δήμου Πύργου στη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και το έτος 2001 συμμετείχε στις διαδικασίες μετατροπής του συγκεκριμένου Ταμείου σε Δημοτικό υπό την επωνυμία πλέον «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου» .
Το έτος 2002 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής, θέση την οποία διετήρησε μέχρι και το έτος 2006.
Ομιλεί άριστα την Αγγλική γλώσσα.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Υπεύθυνη Τομέα Οικονομικών & Διαχείρισης Ταμείου


Η Λουκοπούλου Ευαγγελία γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1978 στην Λαμία Ν. Φθιώτιδος . Μένει στον Πύργο Ν. Ηλείας και έχει 2 παιδιά , τον Παναγιώτη και την Βασιλική , δίδυμα 7 ετών . Είναι απόφοιτος γενικού λυκείου με προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ( Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών ) από το ΕΑΠ Πάτρας Ν. Αχαΐας .

Την περίοδο 2001 – 2002 παρακολούθησε άμισθη μαθητεία στην EFG Eurobank Α.Ε. για την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας και γνώσεων γύρω από τον Τραπεζικό Τομέα και τα Χρηματοοικονομικά με θέμα το Ευρώ .

Από το 2000 – 2001 υπήρξε υπάλληλος γραφείου στην εταιρεία PROFIT Α.Ε. , ανώνυμη εταιρεία λήψης και διαβίβασης εντολών στο Χ.Α.Α. στο τμήμα back office

Από το 2002 – 2013 υπήρξε υπεύθυνη διαχείρισης εμπορικού καταστήματος , Μαρινόπουλος Υποδήματα , με έδρα τον Πύργο Ν. Ηλείας .

Από τον Ιούνιο του 2014 – Δεκέμβριο του 2014 υπήρξε υπεύθυνη διαχείρισης εμπορικού καταστήματος , SOFT WEAR , με έδρα τον Πύργο Ν. Ηλείας και αντικείμενο , λιανική πώληση γυναικείων ενδυμάτων .

Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική γλώσσα και παρακολουθεί μαθήματα γερμανικής γλώσσας .

Έχει γνώσεις χειρισμού Η/Υ και έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια με θέμα την Οργάνωση και Διαχείριση Πληροφορίας με την χρήση Βάσεων Δεδομένων σε Η/Υ καθώς και σεμινάριο που αφορά τις Σύγχρονες Μεθόδους Παραγωγής , Τυποποίησης και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων μέσω του Διαδικτύου με έμφαση σε προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας .

Είναι επίμονη , οργανωτική και μεθοδική για αυτό και θεωρεί προσωπική πρόκληση την συμμετοχή της στο συμβούλιο του Δ.Λ.Τ.Π. αφού πιστεύει ότι μέσα από μια οργανωμένη και δραστήρια ομάδα κάθε στόχος και όραμα μπορεί να πραγματοποιηθεί .

Θεωρεί ότι το λιμάνι θα πάρει μέσα από τις μεθοδευμένες προσπάθειες της νέας διοίκησης την αίγλη που του αξίζει .

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Υπεύθυνη Επικοινωνίας με Εμπορικό Κόσμο


Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1963 στην Κόρινθο και σε ηλικία ενός έτους μετακόμισε με την οικογένεια της στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου μεγάλωσε.
Σπούδασε στο Melbourne University Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην εταιρεία Quantas.
Tην ίδια χρονιά γνώρισε τον επίσης Έλληνα σύζυγο της επιχειρηματία Τάκη Ζαχαρόπουλο, παντρεύτηκαν στην Αυστραλία και απέκτησαν εκει δυο παιδιά, την Πένυ και τον Γιάννη.
Το 1991 επέστρεψαν στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Ηλεία ,όπου ανέλαβαν επιχειρήσεις εστίασης σε Πύργο και Κατάκολο .
Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου εργάστηκα στον τομέα εξαγωγών της ΕΑΣ Ηλείας- Ολυμπίας για την προώθηση της σταφίδας και του πορτοκαλιού ενώ παράλληλα δίδαξε και σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών , αγγλική φιλολογία.
Στην Ελλάδα απέκτησαν και τρίτο παιδί την φοιτήτρια της Παντείου σήμερα, Μαρία , ενώ δραστηριοποιούνται με τουριστικές επιχειρήσεις στο Κατάκολο που διαμένουν μόνιμα.
Η οικογένεια Ζαχαροπούλου, διατηρεί την αυστραλιανή υπηκοότητα σε όλα της τα μέλη αλλά όπως υποστηρίζει είναι επιλογή ζωής το λιμάνι Κατακόλου για αυτούς.
Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα ταξίδια και εκτός της Αυστραλίας κάθε χρόνο επισκέπτονται χώρες του εξωτερικού και της Ευρώπης.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥΛΙΑΣ

Υπεύθυνος Κοινωνικών Θεμάτων Ταμείου


Ο Λεωνίδας Δημουλιάς είναι ο «πρεσβύτερος» στα κοινά και έχει διατελέσει επί σειρά ετών σύμβουλος στον α΄ και β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ηλεία τα τελευταία 24 χρόνια.
Προ ένταξης του στα κοινά ήταν παρών και στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής και ειδικότερα για 26 χρόνια στην ηγεσία του ηλειακού ποδοσφαίρου από διάφορες θέσεις κλειδιά με μακροβιότερη αυτήν στην ηγεσία της γενικής γραμματείας της ΕΠΣ Ηλείας.
Την αρχή έκανε λογω και της επιχειρηματικότητας του δραστηριότητας από το Επαγγελματικό και Εμπορικό Επιμελητήριο όπου κατέλαβε την θέση του α΄ αντιπροέδρου επί προεδρίας Μιχ. Ξυστρή και για 10 χρόνια ήταν εκλεγμένος Νομαρχιακός σύμβουλος στην διορισμένη Διοίκηση της Νομαρχίας Ηλείας αντιπροσωπεύοντας το ΕΒΕ.
Από το 1986 εκλεγόταν συνεχώς σε 4 δημοτικές και 4 νομαρχιακές αναμετρήσεις που έλαβε μέρος λαμβάνοντας ανώτερες διοικητικές θέσεις (Αντινομάρχης Ηλείας και αντιδήμαρχος Πύργου).
Γεννημένος στις 30 Αυγούστου 1947 ο Λεωνίδας Δημουλιάς έχει κατακτήσει τον σεβασμό των ομολόγων του στο συμβούλιο του λιμενικού ταμείου και όλοι εκτιμούν τον ευθύ του λόγο και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΗΣ

Λιμενάρχης Κατακόλου


Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Ιανουαρίου του 1967 είναι απόφοιτος ΑΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ. Κατέχει σήμερα τον βαθμό του Πλωτάρχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. με 27 ετή υπηρεσία σε λιμεναρχεία και πλωτά Λ.Σ.
Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

ΜΑΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ

Υπεύθυνος Τομέα Καθαριότητας


Μέλος Δ.Σ. Δ.Λ.Τ. Πύργου
Ο Μάκης Ρομποτής γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1954 και διαμένει μόνιμα στο Κατάκολο. Είναι φύση καλλιτεχνική και ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι περισσότερα από 40 χρόνια έχοντας συμμετάσχει σε λαϊκά μουσικά σχήματα της περιοχής και πρόσφατα, στην Λαϊκή ορχήστρα της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων».
Από το 1999 έως και το η 2006 διατέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Κατακόλου επί θητείας δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή και από τον Οκτώβριο του 2014, ξανά επί δημαρχίας Λιατσή, ορίστηκε εκπρόσωπος του στο Δ.Σ του δημοτικού λιμενικού ταμείου Πύργου, με αρμοδιότητα στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.
Είναι χήρος και έχει τρία παιδιά αλλά παρά τις αντιξοότητες της ζωής διατηρεί πάντοτε το χαμόγελο του ως αντίδοτο κατά της μιζέριας, όπως υποστηρίζει.