Κτήμα Παπανικόλα -Aldemar Olympian Village

(στα 9 χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
Πρόκειται για την σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας Αγγελόπουλου που στα «θεμέλια» της άλλοτε μονάδας MEDITERΑNEA CLUB δημιούργησαν ένα στολίδι αισθητικής και κομψότητας. Το εν πλω εστιατόριο του τις νύχτες σας δίνει την αίσθηση ότι είστε σε εξωτικό νησί ενώ καθολη την διάρκεια της ημέρας οι εγκαταστάσεις του για θαλάσσια σπορ και διασκέδαση θα σας κάνουν να θεωρήσετε ότι είστε σε άλλη γη σε άλλο μέρος… Όσο για τους ξένους επισκέπτες σίγουρα αξίζει να κάνετε εκεί τις διακοπές σας!

Άγιος Ηλίας

Η προέκταση της παραλίας Σκαφιδιάς είναι η πανέμορφη τοποθεσία του Αγίου Ηλία με μια καντίνα ονομαστή στη νεολαία και μια ψαροταβέρνα ονομαστή αντίστοιχα στη μέση κυρίως ηλικία. Κάθε Κυριακή καλοκαιριού γίνεται «λαϊκό προσκύνημα» ενώ κυριολεκτικά λαϊκό προσκύνημα πραγματοποιείται παραμονή και ανήμερα της μνήμης του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου, που εορτάζει το ομώνυμο εκκλησάκι τους

Αλκυώνα

( 4 χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
Πέρα από τους μύθους, η ακτή Αλκυώνα πήρε την ονομασία της για την ομορφιά και τα γάργαρα νερά της κάνοντας εκατοντάδες λουόμενους να αγοράσουν εκεί εξοχική κατοικία και να αναπτυχθεί ένας από τους πιο οργανωμένους οικισμούς που έχει πολύ κοντά ξενοδοχείο (epihotel Οδυσσέας) και την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που πανηγυρικά κάθε Δεκαπενταύγουστο εορτάζει την μνήμη της Παναγίας.

Αστέρια

(5 χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
Πολλών αστέρων η παραλία αμμώδης σε όλη της την έκταση έως την Κυπαρισσία, βρίθει εξοχικών κατοικιών και το γνώριμο χαρακτηριστικό της είναι τα πολύκροτα beach parties που με ένα στερεοφωνικό και μπαλαντέζες και με φωτιά που χρησιμεύει για μπάρμπεκιου και φωτισμό, αφήνουν ιστορία οι παρέες!

Αύρα (banana bar)

(3 χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
H εν λόγω περιοχή ήταν κάποτε λουτρά και πηγές και στη δεκαετία του μεσοπολέμου αποτελούσε θέρετρο για παραθεριστές. Ήταν τα μπάνια του λαού!
Η σημερινή της εξέλιξη και πάλι μαρτυρά τουριστική ανάπτυξη αφού λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την νεολαία με γνωστή επιχείρηση διασκέδασης που μοιραία έδωσε και το όνομα της στην περιοχή… πάμε banana!

Καβούρι

(6 χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
Όχι δεν τσιμπάει.. η παραλία έχει μόνο το όνομα και όχι καβούρια! Διαθέτει και μια ψαροταβέρνα που σας γεμίζει τις ώρες της ατέλειωτης ηλιοθεραπείας σας και σας χαρίζει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης,. Στην ίδια θέση τιμάται και το εκκλησάκι των παραθεριστών αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου Γερασίμου ενώ και ο δρόμος που διέρχεται τον οικισμό λέγεται «Λεωφόρος Αγίου Γερασίμου».

Λεβεντοχώρι

( 6 χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
Διαθέτει μια μικρή και μια μεγάλη παραλία ενώ και οι δύο χαρακτηρίζονται από τη σκούρα χοντρή άμμο και τα βράχια που την περιβάλλουν. Πρόκειται για έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό κάθε χρόνο.

Λέτρινα και Σαρακίνα

(7 και 8 χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
Είναι απόλυτα ομοειδείς παραλίες πρόκειται για κολλητές η μία στην άλλη με γνώρισμά τους μόνο τις αριθμημένες ταμπέλες που ξεχωρίζουν τους δυο οικισμούς και αποτελεί μια πιο μοναχική επιλογή θαλασσινού μπάνιου αφού η έκταση της έχει την τάση να απομονώνει τους λουόμενους της, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή από το πυκνοκατοικημένο της ιστό!

Ματζάκουρας

(4χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
Πίσω από την παραλία Αγίου Ανδρέα εκτείνεται η μικροσκοπική αλλά εξαιρετικά εντυπωσιακή παραλία του Ματζακουρα που πήρε το όνομα της από την ομώνυμη βίλα του ιδιοκτήτη της και δεσπόζει εκεί από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60 .Σαν κτίσμα ωστόσο προϋπήρχε , ξεχωρίζοντας πάντοτε ως αρχοντικό.
Η παραλία αυτή έχει αργιλώδη σύνθεση και συχνά οι λουόμενοι αλείφουν το κορμί τους για ευεξία και ίαση δερματικών παθήσεων.
Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια γι΄ αυτό μην φορτωθείτε βαρύ εξοπλισμό!

Σκαφιδιά

(8 χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
Ένας μικρός κολπίσκος λίγα μέτρα μακριά από τη Μονή της Σκαφιδιάς που το καλοκαίρι θυμίζει κοσμοπολίτικη παραλία. Η καθαρή του θάλασσα χαρακτηρίζεται από τη βραχώδη αμμουδιά και από την πηγή νερού που αναβλύζει στο σημείο.

Σπιάτζα

(11 χλμ από το λιμάνι Κατακόλου)
Εκεί βρίσκεις τα σημερινά μπάνια του λαού αφού συρρέουν κατά εκατοντάδες τα πλήθη κυρίως από περιοχές γύρω από τον Πύργο . Διαθέτει τρία αναψυκτήρια το ένα δίπλα στο άλλο και λοιπές υποδομές όπως αποδυτήρια και ντους σε κοινόχρηστα σημεία. Ενώ σημαντική είναι η δράση του συλλόγου οικιστών που έχουν για καμάρι τους τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που γιορτάζει επίσης στις 6 Αυγούστου.

Εκτός από τις όμορφες παραλίες γύρω από το Κατάκολο δείτε και αυτές που είναι σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του λιμανιού και μπορείτε να τις προσεγγίσετε ακόμα και πεζοί!