Το όραμα γίνεται πραγματικότητα…Ηome Port το Κατάκολο

Αναβαθμίζεται το λιμάνι του Κατακόλου στον χάρτη της κρουαζιέρας και επιχειρεί να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο, αγοράς καθώς θα είναι λιμάνι επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών κρουαζιερόπλοιου για διάστημα έξι μηνών (Ιούνιος-Νοέμβριος).
Η εταιρεία MSC Cruises ξεκινά 7/8ήμερη κρουαζιέρα με τίτλο «Θησαυροί της Ανατολής» έχοντας ως ελληνικό home port το λιμάνι τουΚατακόλου (η κρουαζιέρα θα ξεκινήσει από τη Βενετία και θα κατευθυνθεί προς Μπάρι προτού «πιάσει» Ελλάδα).
Η εταιρεία MSC Cruises ξεκινά 7/8ήμερη κρουαζιέρα με τίτλο «Θησαυροί της Ανατολής» έχοντας ως ελληνικό home port το λιμάνι τουΚατακόλου (η κρουαζιέρα θα ξεκινήσει από τη Βενετία και θα κατευθυνθεί προς Μπάρι προτού «πιάσει» Ελλάδα).
Οι επιβάτες που θα επιβιβαστούν και θα αποβιβαστούν από το Κατάκολο, ως επί το πλείστον Έλληνες, θα μεταφερθούν δωρεάν με πούλμαν από την Αθήνα στο Κατάκολο.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Orange Cruises δήλωσε στο Patrisnews.com ότι είναι ένα πρώτο μικρό βήμα προς την ανάδειξη της περιοχής, ενώ το παράδειγμα της MSC Cruises σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες.
«Είναι μια σημαντική εξέλιξη και για την κρουαζιέρα αλλά και για το λιμάνι του Κατακόλου, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές που επιθυμούμε. Αυτό που ζητάμε είναι η ενεργός υποστήριξη των τοπικών φορέων και όλων όσοι εμπλέκονται, σε αυτό το εγχείρημα, διότι υπάρχουν τα παραδείγματα κι άλλων ελληνικών λιμανιών, όπως του Ηρακλείου, που ξεκίνησαν με τυμπανοκρουσίες για το home port, αλλά δύο χρόνια μετά τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά» δήλωσε με νόημα.
Το πρώτο δρομολόγιο από το Κατάκολο θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου. Θα γίνουν άλλα 4 εντός Ιουνίου, 4 εντός Ιουλίου, 5 εντός Αυγούστου, άλλα 4 τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί με δύο δρομολόγια στις 2 & 9 Νοεμβρίου.
Το MSC Poesia είναι από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια της Μεσογείου, με χωρητικότητα 3.000 επιβατών (1.275 καμπίνες) και 975 άτομα πλήρωμα. Ναυπηγήθηκε το 2008 στην Ιταλία, έχει μήκος 293,8 μέτρα και ξεχωρίζει για την κομψότητα και την πολυτέλεια στο εσωτερικό του.

Η αρχή του ονείτρου ξεκινά τον Ιούνιο του 2015 για το λιμάνι Κτακόλου με την παο εκεί απο-επιβίβαση τουριστών στο MSC Poesia

Η αρχή του ονείτρου ξεκινά τον Ιούνιο του 2015 για το λιμάνι Κτακόλου με την παο εκεί απο-επιβίβαση τουριστών στο MSC Po

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>