Σύσκεψη στο Λάτσειο Μέγαρο Πύργου με φορείς του Κατακόλου

«Ενότητα» και «Αλληλεγγύη» για το λιμάνι Κατακόλου….Η πυροσβεστική πρόταση του Δημάρχου Πύργου

Στηρίζει με προϋποθέσεις ο Δήμος Πύργου την έκθεση γευσιγνωσίας ,τοπικών προϊόντων και λαϊκής τέχνης που εχει ανακοινωθεί να διεξαχθεί στο Κατακολο από 21 εως και 28 Ιουλίου με την στήριξη Δ.Λ.Τ. , ΕΒΕ Ηλείας και Ζακύνθου και της ΠΕΔ υπό την αιγίδα της Unesco που θα συμμετάσχει με τους αρχιμαγείρους της στον τομέα της Μεσογειακής Διατροφής στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης.
Ο Δήμαρχος Πύργου κ . Γ. Λιατσής συγκάλεσε σύσκεψη στο Λατσειο Μέγαρο με τους εκπροσώπους των δυο εμπορικών συλλόγων Κατακολου παρουσία του προέδρου και αντιπροέδρου του Δ.ΛΤ. Πύργου κ Λ. Βαρουξή και Διον. Αντωνοπουλου , του εκπροσώπου του ΕΒΕ Ηλείας σε θέματα οικονομικής εποπτείας κ Χρ. Χριστόπουλου , εκπροσώπων και εμπορων του επινείου καθως και συμβούλων της δημοτικής αρχης για την παρουσίαση λεπτομερειών που αφορούν στην διοργάνωση .
Σε ρόλο ειρηνευτικού διαπραγματευτή ο κ Λιατσής ζητησε από τους δυο συλλόγους στο Κατακολο να καταφέρουν να λυσουν τις διαφορες τους και σε ο,τι αφορά την πρωτοβουλία του εμπορικου συλλόγου «Η Ενότητα» δια του προέδρου του κ Δ. Μπουλουτα δόθηκαν χρησιμες πληροφορίες για δημιουργικές ασάφειες σχετικά με την έκθεση . Οι παριστάμενοι φορείς εξέθεσαν προβληματισμούς καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις βελτίωσης της.
Ο δήμαρχος Πυργου μάλιστα παροτι δεν ειχε προσκληθεί να συμμετασχει στην συνδιοργανωση , αλλα μονο του ανακοινώθηκε το εγχείρημα, δηλωσε υπερ της πρωτοβουλίας αρκεί αυτή να διασφαλίζει την ενοτητα ολων και όχι ιδιοτελείς σκοπούς που διχαζουν και υποβιβάζουν το κυρος του λιμανιού Κατακολου και του δήμου που φιλοξενει την διοργάνωση σε χωρο που ανηκει στα διοικητικά του ορια. Μαλιστα προταση του κ Λιατση ήταν με συμμετοχή ολων των εμπορων στο Κατακολο και την παρουσια του επιχειρηματία που φερει την ευθύνη ως φορεας διαχείρισης της έκθεσης, να γινει εκ νεου συσκεψη μεταξύ τους ώστε να επιλυθούν διαδικαστικά θεματα που τέθηκαν χθες στο τραπέζι της συζήτησης .

Το παρων τους έδωσαν δια των εκπροσώπων τους και η λιμενική αρχή Κατακολου με τον υπολιμεναρχη κ Απόστολο Γκαντζιό και ο αντιπρόεδρος του επαγγελματικού συλλογου Κατακολου «η Αλληλεγγύη» κ Νικολας Γεωργιαδης καθώς και τοπικοι συμβουλοι της κοινοτητας- που παρα τις διαφορετικές αποψεις που ακούστηκαν για λειτουργικά ζητήματα της εκθεσης – ολοι τους ταχθηκαν υπερ της διοργανωσης υπο ορους και ελάχιστοι εμποροι εδωσαν αρνητική ψηφο περι της διεξαγωγής της καθώς εάν επιτύχει το εγχείρημα αναμένεται να υιοθετηθεί σαν θεσμός το καλοκαιρι να φιλοξενειται στο Κατακολο και τον χειμώνα στο μητροπολιτικό κεντρο του δήμου τον Πύργο.
Ο κ Λιατσης επανέλαβε την αποψη να ομονοήσουν οι δυο συλλογοι για χαρην του γενικου καλού και μονον τοτε και ο ίδιος θα παρασχει κάθε δυνατή βοηθεια για την υλοποιηση της εκθεσεως που λογω αντικειμένου της αναμενεται να διαδοσει σε κάθε Έλληνα και ξενο επισκέπτη του Κατακολου , γευση από Ηλεια!

Από την σύσκεψη διεξήχθησαν και σημαντικά συμπεράσματα για τις προθέσεις της δημοτικής αρχης Πυργου αναφορικά με την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών ώστε ο Πυργος να μην συνεχίσει να αποτελεί παράρτημα της Αρχαίας Ολυμπίας –όπως χαρακτηρίστηκε-στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου από προσεγγίσεις κρουαζεροπλοιων στο λιμάνι Κατακολου αλλα αντίθετα να διεκδικήσει ρολο και θεση ως μητροπολιτικό κέντρο του δήμου στα γεωγραφικά ορια του οποιου φιλοξενειται το τουριστικό ρεύμα. Και ριζοσπαστικά μιλώντας ο κ Λιατσής, κατεθεσε την πρόταση στον επόμενο «Καλλικράτη», Πύργος και Αρχαια Ολυμπια μαζί με τα προβλήματα που τους ενώνουν ,να μοιραστούν και τον δήμο, ενιαία και αξιοκρατικά ,με διάθεση συναίνεσης και μεγαλύτερη δυναμική στο μέλλον!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>