265 ως τώρα οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων για την σεζόν του τρέχοντος έτους και έπεται συνέχεια...
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στο λιμάνι του Κατακόλου
21 Ιανουαρίου, 2015
Το τσίκνισαν μικροί μεγάλοι στο Κατάκολο
12 Φεβρουαρίου, 2015
Εμφάνιση όλων

[…]

Σύσκεψη για την κυκλοφοριακή ρύθμιση ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν που επίσημα αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου παρουσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, του Λιμενικού σώματος Κατακόλου, της κοινότητας και της διοίκησης του ταμείου.
Η πρωτοβουλία ανήκε στην διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Πύργου προκειμένου να ληφθεί έγκαιρα μέριμνα για την αυξημένη ροή της κίνησης τους επόμενους μήνες και ενώ εκτελούνται ήδη εργασίες τόσο στον χερσαίο όσο και στον λιμενικό χώρο του Κατακόλου. Παρόντες ήταν ακόμη και ο πρώην πρόεδρος του ταμείου κ Δ Αποστολοπουλος και ο υπεύθυνος τμήματος προγραμματισμού του δήμου κ Άρης Φιλιππόπουλος οι οποίοι και θα συνεργαστούν για την εφαρμογή των ρυθμίσεων που προβλέπονται από το υφιστάμενο προγραμματικό σχέδιο και υλοποιείται από το ΠΕΠ.
Το εν λόγω προγραμματικό σχέδιο περιλαμβάνει εξάλλου και την κτιριακή ανάπλαση με τις υπό διερεύνηση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν αφού στις προτεραιότητες τόσο του λιμενικού ταμείου όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι εντος των επομένων μηνών να δημοπρατηθεί το έργο .
Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πύργου κ Λεωνίδας Βαρουξής ζήτησε την συνδρομή Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομικής Δ/νσης Ηλείας προκειμένου από κοινού να χαράξουν πορεία υλοποίησης των αλλαγών που θα προκύψουν τόσο στον κεντρικό δρόμο όσο και των πέριξ αυτού, οδών.
Από πλευράς του Αστυνομικού Δ/ντη κ Κ. Δίπλα- ο οποίος συνοδευόταν και από τον βοηθό Δ/ντη της Α.Δ. κ. Γ. Κωστόπουλο -τονίστηκε καταρχήν η αρωγή τους σε ο,τι τους ζητηθεί ιδιαίτερα για την περιοχή της κοινότητας και διευκρίνισε πως στον χερσαίο λιμενικό χώρο καθ΄υλην αρμόδια είναι η λιμενική αρχή Κατακολου, με την οποία τόνισε ότι έχουν αγαστή συνεργασία.
Ο Λιμενάρχης Κατακολου κ Ευστάθιος Κουκουναρης ανέφερε πως θα υπάρχει συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και υπογράμμισε την ήδη καλή συνεργασία του με την διοίκηση του λιμενικού ταμείου και ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστούν πολύ σύντομα μέτρα πρώτης ανάγκης για την εισαγωγή του νέου κυκλοφοριακού μοντέλου που προβλέπεται , πολύ πριν την αποπεράτωση των έργων, με αφετηρία τη έναρξη της νέας σεζόν.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν με προτάσεις τους , ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου κ Διονύσιος Αντωνόπουλος , ο πρόεδρος της κοινότητας κ Κ. Καντουνης και ο κ Γεράσιμος Ρομποτής ως μέλος της διοίκησης του ταμείου και του τοπικού συμβουλίου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>