Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με πρόεδρο Δ.Λ.Τ. Πυργου

Στιγμιοτυπο απο την συναντηση προεδρου Δ.Λ.Τ. Πύργου κ Λεωνιδα Βαρουξη και του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλαδας κ Απ. Κατσιφαρα με τεχνικους συμβουλους τους στην Πατρα.
Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ
15 Μαρτίου, 2015
Εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η στρώση του κρηπιδωματος στην παραλία Κατακολου
Διαμορφώθηκε εικόνα στο λιμάνι Κατακόλου λόγω έργων
26 Μαρτίου, 2015
Εμφάνιση όλων

[…]

Ο κ Λ. Βαρουξής συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλειας κ. Γ. Γεωργιόπουλο στο Κατάκολο για έργα και νέα τουριστική περίοδο.

Δελτίο Τύπου
Συντονισμένη δράση ανέλαβαν από κοινού Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου ,οι εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Κατάκολο, με αντικείμενο την εξέλιξη των λιμενικών έργων που εκτελούνται.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος συνοδευόμενος από τον Δ/ντη των τεχνικών του υπηρεσιών κ Μιχάλη Καλογερόπουλο καθώς και τους επιβλέποντες μηχανικούς κ. Κατερίνα Αρκουμάνη και Φώτη Χριστοδουλόπουλο , συνομίλησε με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Πύργου κ Λεωνίδα Βαρουξή καθώς και μέλη της διοίκησης , τον αντιπρόεδρο κ Δ/Αντωνόπουλο, Ευαγγελία Λουκοπουλου και Γεράσιμο Ρομποτή.
Θέματα της σύσκεψης ήταν τα εκτελούμενα έργα στο λιμάνι , η κτιριακή ανάπλαση του χερσαίου χώρου και ο σχεδιασμός τα οποία έγιναν παρουσία και του επιβλέποντα μηχανικού της κατασκευάστριας εταιρείας «Κάστωρ», εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου ,που ξεκινά επίσημα τον ερχόμενο μήνα .
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την τύχη του έργου της κτιριακής ανάπλασης για δημοπράτηση του έργου μέσα στην Άνοιξη. Με δεδομένο ,λοιπόν ,ότι το λιμάνι Κατακολου βάλλεται από ανταγωνιστικά λιμάνια που παρέχουν ολοκληρωμένα δίκτυο υποδομών και με επίσης μεγάλο μειονέκτημα τν πτωτική τάση του τουρισμού σε ολόκληρη την χώρα ,όπως αυτή έχει καταγραφεί από την Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων,ο κ Βαρουξής τόνισε πως « παρέλαβα έναν μύθο που ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» αναφερόμενος στο λιμάνι Κατακόλου.
«Αν συνεχίσω μόνος δε θα επιτύχω για αυτό σας καλώ σε εγρήγορση και σε ενιαίο θεσμικό μέτωπο συνεργασίας για να βελτιώσουμε τις δυσμενείς συνθήκες και να διασφαλίσουμε τα έργα που θα θωρακίσουν το λιμάνι Κατακολου ως ενός εκ των πιο σύγχρονων της Ελλάδας» είπε με νόημα ο κ Βαρουξής απευθυνόμενος στον κ Γεωργιόπουλο. Και ευχαρίστησε δημόσια τον κ Κατσιφαρα ο οποίος σε πρόσφατο ραντεβού τους ανέλαβε και προσωπικά την δρομολόγηση της διαδικασίας που εκκρεμεί ώστε να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης μέσα στους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ Γεωργιοπουλος δεσμεύτηκε ότι οι όποιες καθυστερήσεις έγιναν στο θέμα της δημοπράτησης της κτιριακής ανάπλασης θα ξεπεραστούν με συντονισμένη δράση αφού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει χαρακτηρίσει τα έργα που αφορούν στο Κατάκολο «εμπροστοβαρή» τόσο στην εκτέλεση όσο και στην χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ και συναφή προγράμματα ,που προβλέπεται να το διαδεχθούν.
Μέλημα τώρα είναι να ρυθμιστούν οι τεχνικές δυσκολίες που ανέκυψαν λογω του φετινού σφοδρού Χειμώνα κατά την εκτέλεση της επέκτασης του κρηπιδώματος και του προσήνεμου μωλου όσο και του εγκιβωτισμού που υπολείπεται με τα ακρόποδα στην κεντρική προβλήτα, εφόσον υπήρξε εκτεταμένη ζημιά μετά την ανεμοθύελλα στο υλικό του έργου και σημειώθηκε καθυστέρηση.
Ο κ.Παπαλουκάς από την εταιρεία «Κάστωρ», που παραβρέθηκε και συνομίλησε με τα τεχνικά στελέχη της Δ/νσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας , διαβεβαίωσε ότι θα παραδώσουν και τα δυο έργα έγκαιρα και ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ήδη διαμορφωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της η σημερινή εργολαβία.
Έπειτα από πιέσεις της Διοίκησης του Λιμενικού ταμείου για την εμπορική και τουριστική κίνηση της περιοχής ενόψει Πάσχα, ο κ Παπαλουκάς ανέφερε πως θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σαν κατασκευάστρια εταιρεία να αποπερατώσουν το παραλιακό κρηπίδωμα εντός της εορταστικής περιόδου οπότε και θα απομακρυνθούν οι λαμαρινένιες εγκαταστάσεις τους για την αποφυγή ατυχήματος.
Παράλληλα ζητήθηκε και η συνεργασία όλων για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της διέλευσης φορτηγών οχημάτων με ογκόλιθους για την επέκταση στην «σπίθα» Κατακόλου και οι αρχικές προβλέψεις είναι πως τις ημέρες με μαζικές αφίξεις κρουαζιεροπλοίων και γενικότερη τουριστική κίνηση , θα έχουν προνοήσει να ελαττώσουν τον αριθμό των μεταφορών τους συγκεντρώνοντας το υλικό τους(ογκόλιθους) , ημέρες και ώρες άνευ τουριστικής σημασίας.
Εν κατακλείδι ,αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος λιμενικού ταμείου ,έδωσαν χθες τα χέρια σε ό,τι αφορά την προώθηση των υποδομών ασφαλείας και αισθητικής ανάπλασης στο λιμάνι Κατακολου και της γενικότερης ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης που προωθεί η Περιφερειακή ενότητα, για την τουριστική αναβάθμιση περιοχών της Ηλείας ,όπου το Κατάκολο μαζί με την Αρχαία Ολυμπία θα έχουν δεσπόζουσα θέση.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>