Εξέλιξη εργασιών επέκτασης προσήνεμου μώλου στο λιμάνι Κατακόλου

ypodoxh1
Εκδήλωση Υποδοχής Κρουαζιερόπλοιου
10 Οκτωβρίου, 2014
ergasies-KASTOR
Εργασίες στο Λιμάνι
17 Νοεμβρίου, 2014
Εμφάνιση όλων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης προσήνεμου μώλου και κρηπιδώματος χερσαίας λιμενικής ζώνης στο Κατάκολο και ήδη στήθηκαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της κεντρικής παραλίας.
Ο λόγος που τοποθετήθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρεία «Κάστωρ» είναι η ασφάλεια των διερχόμενων αλλά και όλων όσων δραστηριοποιούνται στον χώρο εφόσον στην περιοχή εκτελείται ένα εξαιρετικά επίπονο -από τεχνική άποψης- έργο ,με καθημερινές εκσκαφές και μετακινήσεις πετρωμάτων ενώ έχουν ετοιμαστεί και τσιμεντένιοι ογκόλιθοι που θα χρησιμεύσουν ως υποστηρίγματα κατά μήκος της επέκτασης.
Το υλικό των κιγκλιδωμάτων είναι αδιαπέραστη(κλειστή) λαμαρίνα που δεν επιτρέπει την διασπορά μπετόν ή πετρωμάτων κατά την διάρκεια των εργασιών ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανό ενδεχόμενο τραυματισμού διερχόμενων ατόμων.
Αξίζει να σημειωθεί η υποδειγματική έως τώρα ανταπόκριση των καταστηματαρχών της παραλίας που κατανοούν τους φόβους της εταιρείας- και παρ όλη την αναστάτωση που προκύπτει από το φράξιμο της – αποδέχτηκαν πλήρως τους όρους που τέθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας έως τον Μάρτιο του 2015 προβλέπεται να έχει εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου ,οπότε και θα έχει ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν στο λιμάνι Κατακόλου.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>