265 ως τώρα οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων για την σεζόν του τρέχοντος έτους και έπεται συνέχεια...
Αυξάνουν οι αφίξεις στο λιμάνι Κατακόλου
26 Μαρτίου, 2015
Ο Νικόλας απο δεξιά και ο Αργύρης απο αριστερά, οι νεαρότεροι μόνιμοι κάτοικοι του Κατακόλου ήταν απο τους πρωτεργάτες της αναδάσωσης φυτεύοντας ακακίες στις παρυφές της "Λούμπας".
Αναδάσωση στις παρυφές του βουνού Κατακόλου
19 Απριλίου, 2015
Εμφάνιση όλων

[…]

Διαρκής η επαφή του προέδρου Λ.Τ. Πύργου κ Λεωνίδα Βαρουξή με στελέχη υπουργείων και  ναυτηλιακες εταιρείες για να κερδιθεί το στοίχημα της ανάπτυξης στο λιμάνι Κατακόλου.

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ
• Σε ευρεία επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Ευρεία επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 2 Απριλίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα το Λιμάνι Κατακόλου και τις προοπτικές του.
Στην εν λόγω σύσκεψη , που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Γ.Γ. Αθανασίου Χριστόπουλου συμμετείχαν οι : κα Θεοδωρίκα Xριστίνα – Πρόεδρος MSC, ο κ. Κατσίνας Περικλής – Αντιπρόεδρος MSC, ο κ. Φάκλαρης Παύλος – Ναυτικός πράκτορας MSC
στο Κατάκολο, η κα Σκαφιδά Άγκαθα – Γενική Δντρια Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ο κ. Μυτιληναίος Ιωάννης –Δντης στη Δνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών , ο κ. Παπαδόλης Αριστοτέλης – Προϊστάμενος στο τμήμα Ανάπτυξης και Βελτίωσης Λιμενικών Υποδομών, η κα Ξηρογιάννη Μαρία – Δντρια στη Δνση Λιμενικής Πολιτικής , η κα Μπελεχράκη Γεωργία – Δντρια στη Δνση Ναυτιλιακών Επενδύσεων και θαλασσίου Τουρισμού, η κα Κουφοσωτήρη Ελένη – Εισηγήτρια στο Δ’ Τμήμα Δνσης Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλασσίου Τουρισμού , ο κ. Θεοχάρης Ιωάννης – Πλωτάρχης Λ.Σ Συνεργάτης κ. Γ.Γ.Λ.Λ.Π& Ν.Ε και ο Λεωνίδας Βαρουξής , πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης , καθώς και για τις νέες προτάσεις που θα υποβληθούν στην κα υπουργό Πολιτισμού και τις Ναυτιλιακές εταιρείες , ώστε να γίνει θελκτικότερη η επιλογή του Κατάκολου , ως λιμένα υψηλού τουριστικού προορισμού.
Στη συνέχεια έγινε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωση επί των εκτελούμενων έργων επί των δύο λιμενοβραχιόνων , καθώς και στο χώρο έμπροσθεν των καταστημάτων της παραλίας.
Όσον αφορά την αποφυγή προβλημάτων κατά την προσέγγιση των πλοίων , καθ όσο χρονικό διάστημα εκτελούνται οι εργασίες από την εταιρεία ΚΑΣΤΩΡ , ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε τον κ. Γενικό και όλους τους παρισταμένους ότι πρόσφατα έγινε , με πρωτοβουλία του , ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία του Λιμενικού Ταμείου , με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κάστωρα και των ταξιδιωτικών πρακτόρων του λιμένα , ώστε βάσει του ισχύοντος προγράμματος του 2015 να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός εργασιών .
Όσον αφορά τα έργα ανάπλασης έμπροσθεν των καταστημάτων , ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε ότι ήδη έχει σταλεί το τεχνικό δελτίο προκειμένου το υπουργείο να διαθέσει το ποσό των 100.000 Ευρώ για την εκτέλεσή τους. Ο κ. Χριστόπουλος διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν οπωσδήποτε και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα , ώστε οι εργασίες ανάπλασης να ολοκληρωθούν την τρέχουσα τουριστική περίοδο.
Οσον αφορά την κτιριακή ανάπλαση της χερσαίας ζώνης έγινε λεπτομερής αναφορά από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου σε τι στάδιο βρίσκεται το όλο project , εστιάζοντας στην ανάγκη ολοκλήρωσης των αναγκαίων μελετών , ώστε να προκηρυχθεί το έργο , που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με το ποσό των 7.500.000 Ευρώ.
Οσον αφορά την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών , τονίστηκε ιδιαίτερα η δημιουργία ενημερωτικού portal του Λιμενικού Ταμείου , ώστε έγκυρα και υπεύθυνα να ενημερώνονται πλήρωμα και τουρίστες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Λιμανιού και τις δυνατότητες εκδρομών και ψυχαγωγίας και μάλιστα προτού ελλιμενιστεί το κρουαζιερόπλοιο, μέσω ασύρματου δικτύου Wi Fi.
Οσον αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στο λιμάνι ο κ. Βαρουξής τόνισε ότι , βάσει κυκλοφοριακής μελέτης που έχει γίνει ήδη ΦΕΚ , αλλά και των απαιτήσεων του σχεδίου ασφαλείας SALE , θα πραγματοποιηθούν άμεσα επεμβάσεις από το Λιμενικό Ταμείο , ώστε να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση , με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις για τους πεζούς τουρίστες, φωτεινή σήμανση, τοποθέτηση κορινών και την παροχή επιπρόσθετα διαπιστευμένων καρτών για την είσοδο στο χώρο του λιμένα.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε ακόμη ότι σε επαφή με τον νέο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο καθώς και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Μπαράκο τους υπεβλήθη αίτημα – το οποίο έγινε αποδεκτό – της διάθεσης ενός ασθενοφόρου τις ημέρες και ώρες που θα αφικνούνται κρουαζιερόπλοια.
Αναφερόμενος ο κ. Βαρουξής στις πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για την ωφέλεια των τουριστικών λιμανιών από τη δημιουργία υδατοδρομίων , ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση με την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ» και επίκειται κατάθεση του φακέλου στο αρμόδιο υπουργείο , προκειμένου να δοθεί αδειοδότηση στο όνομα του Λιμενικού Ταμείου.

Στη συνέχεια ο κ. Χριστόπουλος ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες του Λιμενικού Ταμείου όσον αφορά την δυνατότητα εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων και διαχείρισης των υγρών τους απόβλητων (SLOPS).
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε τον κ. Γενικό ότι έχει σταλεί, μετά τις θετικές γνωμοδοτήσεις τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , ο φάκελος προς έγκριση στο υπουργείο και αναμένεται η έγκριση του εν λόγω σχεδίου.
Παρεμβαίνοντας η Γενική Διευθύντρια κα Σκαφιδά επιβεβαίωσε ότι ήδη έχει υπογραφεί από την ίδια το εν λόγω σχέδιο , το οποίο πρόκειται να σταλεί προς υπογραφή στον κ. Γενικό.
Ο κ. Χριστόπουλος ενημέρωσε τον κ. Βαρουξή ότι μετά την υπογραφή από τον ίδιο, θα σταλεί στον κ. Δρίτσα για την τελική υπογραφή και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί η έγκριση στο Λιμενικό Ταμείο.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η δυνατότητα να γίνει το λιμάνι του Κατακόλου Home Port , να μπορούν δηλαδή να επιβιβάζονται άτομα από το λιμάνι , για να απολαύσουν το δρομολόγιο της κάθε κρουαζιέρας και στο τέλος να αποβιβαστούν πάλι στο Κατάκολο.
Ο κ. Γενικός ενημέρωσε τον κ. Βαρουξή ότι υπήρξε καθοριστική παρέμβαση από την πρόεδρο MSC κα Θεοδωρίκα , προκειμένου να γίνει ο στόχος αυτός πραγματικότητα και ότι ο ίδιος ήδη έχει πραγματοποιήσει συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης , προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο από λανθασμένη ερμηνεία του Νόμου. Διαβεβαίωσε δε τον κ. Βαρουξή ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα αποσταλεί προς το Λιμενικό ταμείο η τελική απάντηση του Υπουργείου , καθώς και στις τοπικές αστυνομικές αρχές.
Ο κ. Βαρουξής στο σημείο αυτό τόνισε το ενδιαφέρον του νέου Αστυνομικού Δντη κ. Στεφανόπουλου , ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλίσει την παροχή όσων διευκολύνσεων χρειάζονται, ώστε η τοπική αστυνομική υπηρεσία να δύναται να ανταποκριθεί στους απαραίτητους ελέγχους , ενισχύοντας την , αν κριθεί αναγκαίο με μία επιπλέον θέση.
Οσον αφορά το μείζον θέμα της ασφάλειας , ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε τον κ. Χριστόπουλο ότι το υποβληθέν προς το Υπουργείο σχέδιο ασφαλείας – όπως απαιτείται – δεν έχει σταλεί ακόμα προς το Λιμενικό Ταμείο , παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι ήδη ολοκληρώνεται ο σχετικό έλεγχος και τούτο θα σταλεί συντόμως.
Από την πλευρά του ο κ. Γενικός τόνισε ότι αναμένει από την ηγεσία του Λιμενικού Ταμείου την πλήρη συμμόρφωση όλων όσων επιβάλλει το εν λόγω σχέδιο , ώστε η παροχή της απαραίτητης ασφάλειας να κριθεί άψογη κατά τον προσεχή έλεγχο που θα γίνει εντός Μαΐου.

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ενημέρωσε τον κ. Γενικό και τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι , με πρωτοβουλία Του Λιμενικού Ταμείου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στις 23 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα «Κρουαζιέρα και τοπική οικονομία» , εκδήλωση η οποία συνδιοργανώνεται με το Επιμελητήριο Ηλείας , ενώ θα συμμετέχει και το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.
Στην ανωτέρω ημερίδα έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Ο κος Βαρουξής προσκάλεσε τον κ. Γραμματέα όσο και την πρόεδρο MSC να τιμήσουν με την παρουσία τους την ανωτέρω εκδήλωση και να συμμετέχουν ως ομιλητές σε αυτήν.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>