Γεύματα με ηλειακά εδέσματα στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου

Ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και γεύμα στο Κτήμα Μερκούρη για τους σύνεδρους του φόρουμ για την κρουαζιέρα

Η επόμενη ημέρα του επιτυχημένου διεθνούς συνεδρίου για τις Οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας σε παράκτιους ,νησιωτικούς και παραποτάμιους προορισμούς της Ευρώπης ,που φιλοξενήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία -με την διοργάνωση να ανήκει κατά κύριο λόγο στους ηλείους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Πύργου και Κυλλήνης-βρήκε ξένους και Έλληνες συμμετέχοντες ,να παραμένουν στην περιοχή για ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά αξιοθέατα.
Η ξενάγηση τους συνεχίστηκε και στο μακραίωνης παράδοσης Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, όπου ο συνιδιοκτήτης του ,κ Βασίλης Κανελλακόπουλος ,προσέφερε μια εκπληκτική φιλοξενία στους προσκεκλημένους του Επιμελητηρίου Ηλείας, από Ενώσεις Νησιωτικών Δικτύων Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπές διοικήσεις από Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Βόλο , Αλεξανδρούπολη , Χίο , Σύρο, Μυτιλήνη και Χανιά , που έδωσαν ένα ισχυρό αντιπροσωπευτικό παρών στην διοργάνωση μετέχοντας πολλοί εξ αυτών και στην οργανωτική επιτροπή του φόρουμ .
Αξίζει να αναφερθεί και η μεγάλη συμμετοχή ξένων συνέδρων από χώρες μέλη της Ε.Ε αλλά και του εξωτερικού ,που μυήθηκαν στη ηλειακή κουλτούρα και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας, μετά και την διαμονή τους στην περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο .
Το ΕΒΕ Ηλείας είχε επιλέξει σε συνεργασία με τα Οινοποιεία κτήματος Σ. Σταυρόπουλου και Μερκούρη, ένα ελαφρύ γεύμα συνοδευμένο από ποικιλίες κρασιών τους, με πολλά επίσης γαλακτοκομικά προϊόντα, λαχανικά και φρούτα προερχόμενα από την ευλογημένη γη του νομού μας ,κάνοντας έτσι την φιλοξενία των συνέδρων στην περιοχή, μια εξαιρετική εμπειρία!
Οι καλές εντυπώσεις από την Ηλεία και τα παραγόμενα εξ αυτής προϊόντα θα συνεχιστούν , τόσο στον τομέα του Τουρισμού όσο και της γαστρονομίας , του αγροτικού της πλούτου αλλά και της ιστορίας-πολιτισμού της ,όπως επίσης και των ξενοδοχειακών δομών που λειτουργούν στην περιοχή, με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου και του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Πύργου, Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Μαΐου, με κοινό τους περίπτερο και πλούσιο εκθεσιακό υλικό, σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών , στην διάρκεια των «Ποσειδωνίων» (Posidonia Sea Tourism) .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>