Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στο λιμάνι του Κατακόλου

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και Κοινότητα Κατακόλου στηρίζουν το σχολείο
10 Ιανουαρίου, 2015
Σύσκεψη για την κυκλοφοριακή ρύθμιση
3 Φεβρουαρίου, 2015
Εμφάνιση όλων

[…]

265 ως τώρα οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων για την σεζόν του τρέχοντος έτους και έπεται συνέχεια...

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στο λιμάνι του Κατακόλου για το 2015.
Το Κατάκολο, μία από τις κυριότερες πύλες εισόδου τουριστών στη χώρα μας και η από θαλάσσης είσοδος της Αρχαίας Ολυμπίας, αρχίζει σιγά – σιγά να επανέρχεται στους παλαιότερους ρυθμούς επιβατικής κίνησης.
Ήδη οι Ιταλικές Αρχές απέσυραν την απαγόρευση εισόδου «μεγάλων» κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Βενετίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι οι ναυτιλιακές – τουριστικές εταιρείες θα αναθεωρήσουν τον προγραμματισμό τους για το έτος 2016 και ως εκ τούτου τα πλοία θα επανέλθουν στην ανατολική Μεσόγειο, άρα και στο Κατάκολο!

Το 2014 «έκλεισε» με 251 πλοία και 584.879 επιβάτες, ενώ το τρέχον έτος αναμένεται να προσεγγίσουν στο λιμάνι 256 πλοία!
Το γεγονός ότι τα αναμενόμενα για το 2015 πλοία είναι μεγαλύτερα σε χωρητικότητα επιβατών απ’ αυτά της προηγούμενης χρονιάς, ενισχύει και επιβεβαιώνει την αισιοδοξία μας ότι ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν το λιμάνι θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος του περσινού!
Η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό του χώρου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ώστε οι επισκέπτες (ημεδαποί και αλλοδαποί ) να απολαμβάνουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παραμονή τους στο λιμάνι, το οποίο πέραν από την τερψιοφθάλμειο θέα που προσφέρει στους επισκέπτες του, τους παρέχει την δυνατότητα να απολαύσουν την τοπική φιλοξενία , να γευτούν και να προμηθευτούν προϊόντα τοπικής προέλευσης και παραγωγής.
Στα πλαίσια αυτής τής προσπάθειας το Λιμενικό Ταμείο έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επέκταση τής χερσαίας ζώνης του λιμανιού με σκοπό την αξιοποίηση των χώρων πέριξ αυτής, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραμονή περισσότερων τουριστών στη μείζονα περιοχή του Κατακόλου, ενώ είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα προσελκύσει και εγχώριο τουρισμό.
Επίσης έχουν γίνει επαφές με την αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΝ για την αξιοποίηση και ανάδειξη τού Φάρου του Κατακόλου, που αποτελεί Ιστορικό και διατηρητέο Μνημείο τής περιοχής!
Ένα σημαντικό τουριστικό εργαλείο», ¨θα αποτελέσει και η λειτουργία Υδατοδρομίου στο Κατάκολο, η αδειοδότηση τού οποίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου!
Επι πλέον η (αναμενόμενη να ολοκληρωθεί μέχρι το μέσον τού προσεχούς Απριλίου) επέκταση και ανάπλαση της προκυμαίας του Κατακόλου, είναι βέβαιο ότι θα προσδώσει στον τόπο μας ένα μεγάλο μέρος από την αίγλη που του αξίζει!
Επισημαίνουμε επίσης ότι εντός των πρώτων μηνών τού 2015 δημοπρατείται η από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος η κτιριακή ανάπλαση τής χερσαίας ζώνης, κάτι που θα βελτιώσει κατά πολύ την παροχή υπηρεσιών προς τούς επισκέπτες τού Κατακόλου.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε την αμέριστη συμπαράσταση τής Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και προσωπικά τού Περιφερειάρχη κ. Απ. Κατσιφάρα, ως και τού Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γ. Γεωργιόπουλου, ενώ αξίζει να αναφερθούμε και στη βοήθεια που έχουμε από το Δήμο Πύργου και προσωπικά από τον Δήμαρχο κ. Γαβ. Λιατσή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>