Διαμορφώθηκε εικόνα στο λιμάνι Κατακόλου λόγω έργων

Ο κ Λ. Βαρουξής συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλειας κ. Γ. Γεωργιόπουλο στο Κατάκολο για έργα και νέα τουριστική περίοδο.
Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με πρόεδρο Δ.Λ.Τ. Πυργου
18 Μαρτίου, 2015
265 ως τώρα οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων για την σεζόν του τρέχοντος έτους και έπεται συνέχεια...
Αυξάνουν οι αφίξεις στο λιμάνι Κατακόλου
26 Μαρτίου, 2015
Εμφάνιση όλων

[…]

Εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η στρώση του κρηπιδωματος στην παραλία Κατακολου

Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε ,ειδικά με την επικράτηση ακραίων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια του φετινού Χειμώνα, η κατασκευάστρια εταιρεία των λιμενικών έργων στο Κατάκολο έχει ήδη ολοκληρώσει μεγάλο μέρος της επέκτασης του παραλιακού κρηπιδώματος και της κατασκευής εσωτερικού κυματοθραύστη στη σημερινή μαρίνα. Υπολείπεται παράλληλα και η κατασκευή νησίδας στην μεσαία προβλήτα , έργο που έχει δρομολογηθεί να γίνει αμέσως μετά το κρηπίδωμα οπότε θα μετατοπιστούν οι εργασίες χωρίς να επηρεάζουν τις προσεγγίσεις πλοίων.
Το έργο σήμερα έχει εν πολλοίς, διαμορφωμένη εικόνα .
Έχει ριχθεί η τσιμεντένια βάση της κατά οχτώ μέτρων επέκτασης (του παραλιακού δρόμου) και αναμένεται στο τέλος Μαρτίου να έχει διαμορφωθεί στο σύνολο της.
Απομένει το δυσκολότερο τμήμα της υφιστάμενης εργολαβίας που είναι η επέκταση του προσήμενου μώλου -η οποία από τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι σήμερα, αρχές Μαρτίου- υπέστη εκτεταμένες απώλειες υλικού κατά την διαμόρφωση του έργου από έντονο κυματισμό εντάσεως ως και 11 μποφόρ.
Η επικράτηση θυελλωδών ανέμων του φετινού Χειμώνα ήταν ο αστάθμητος παράγοντας που επηρέασε την πρόοδο των εργασιών στο συγκεκριμένο κομμάτι της κατά 150 μέτρα επέκτασης της «σπίθας» . Κατά δήλωση μηχανικού και εργοδηγού της «Κάστωρ» αυτή ήταν η μόνη αστοχία του έργου εξαιτίας της κακοκαιρίας .
Κατά δήλωση τόσο του εργοδηγού κ Βλάσση Μπότσου όσο και του πολιτικού μηχανικού κ. Αντώνη Δασκαλή, το έργο θα έχει παραδοθεί άρτιο πολύ πριν τη λήξη των συμβατικών τους υποχρεώσεων.
Έτσι όπως είχαν δεσμευτεί εξάλλου και στην έναρξη του έργου. Πάντως κύκλοι της εταιρείας πρόσθεσαν ότι δεν μπορούν να απομακρύνουν τις προστατευτικές λαμαρίνες που έχουν τοποθετήσει κατά μήκος της παραλίας , πριν την αποπεράτωση του έργου εφόσον η μαρίνα αποτελεί εργοταξιακό χώρο και η επέκταση του προσημενου μωλου θα συνεχιστεί και πέραν του Μαΐου.
Το σίγουρο είναι ότι κατόπιν παρέμβασης του Δ.Λ.Τ Πύργου που είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης, θα υπάρξει πρόβλεψη για την εορταστική περίοδο του Πάσχα που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές ώστε να μην μείνουν- για εκείνο το διάστημα- οι λαμαρίνες μπροστά από τα καταστήματα τους.

Οι δυο επιβλέποντες ακόμη ξεκαθάρισαν ότι είναι διασφαλισμένη η ομαλή συνέχιση των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων ,αφού ακόμη και κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες, ελλιμενίστηκαν έως τώρα τα αφιχθέντα πλοία, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εργολαβία .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>