Ασφαλές και αδιαπέραστο το λιμάνι Κατακόλου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός και εκτός λιμένος Κατακόλου

Μπαίνει τάξη και μυρίζει μπαρούτι…

Με γνώμονα την διαφύλαξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι Κατακόλου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου έθεσε σε εφαρμογή πρόσφατη απόφαση του για απαγόρευση εισόδου σε πεζούς και οχήματα που δεν έχουν άμεση ανάμειξη με την διεξαγωγή της .
Αποφασισμένοι και σίγουροι ότι θα κοντραριστούν με συμφέροντα , τα μέλη της Διοίκησης του Λ.Τ. κυριολεκτικά την περασμένη Τρίτη το πρωί έβαλαν τους εαυτούς τους αντιμέτωπους με μερίδα επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται αυτόνομα με τον τουρισμό χωρίς να εμπλέκονται άμεσα με την κρουαζιέρα στο λιμάνι Κατακόλου.
Πρόεδρος και αντιπρόεδρος λιμενικού ταμείου, κ Λεωνίδας Βαρουξής και Διονύσιος Αντωνόπουλος, αντίστοιχα καθώς και οι υπεύθυνοι ασφαλείας λιμενικής εγκατάστασης και χερσαίας λιμενικής ζώνης, στους οποίους έχει ανατεθεί το εν λόγο έργο- από πλευράς ταμείου-απαίτησαν τον σεβασμό σε όσους αμφισβήτησαν την απόφαση που στην ουσία τους άφηνε εκτός λιμενικού χώρου!
Η απόφαση αυτή βασίζεται στα αυστηρά κριτήρια και όρους που έθεσαν στη διάθεση της Διοίκησης του Λ.Τ. οι ναυτιλιακές εταιρείες που συμπεριλαμβάνουν το λιμάνι Κατακόλου στο πρόγραμμα κατάπλων τους και έκαναν σαφές ότι η πολιτική τους για την συνέχιση της κρουαζιέρας θα βασίζεται στο εξής , στις παροχές ασφαλείας των πλοίων και των επιβατών τους .
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ Λεωνίδας Βαρουξής ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει την κρουαζιέρα στο λιμάνι Κατακόλου ώστε να μην χαθεί η μοναδική ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά τους με την δημιουργία homeport (αποεπιβίβασης τουριστών)και το όραμα τους να επιστρέψουν σε αριθμό οι αφίξεις τουριστικών πλοίων στα επίπεδα των 360 και ανω, που ήσαν προ τετραετίας!
«Για να μην φθασουμε στο σημείο στο προσεχές διάστημα να πάρουμε κόκκινη κάρτα από το σώμα επιθεώρησης λιμένων -που θα προβεί σε αυτοψία στο λιμάνι Κατακολου τέλος Μαΐου –επιβάλλεται να τηρηθούν τα μέτρα που λάβαμε στον χώρο αρμοδιότητας μας ώστε από τη μια , να δώσουμε τις εγγυήσεις που μας ζητούνται από τις ναυτιλιακές εταιρείες και από την άλλη, να υλοποιήσουμε όσα αποφασίζουμε για την χρήση του χερσαίου και λιμενικού χώρου που εμπίπτει κύρια στην δική μας δικαιοδοσία ως λιμενικού ταμείου. Όσοι σήμερα αντιδρούν-είναι όσοι δεν έχουν καμιά συμφωνία χρήσης χώρου με το λιμενικό ταμείο. Η συμφωνία που έχει το λιμενικό ταμείο είναι αυτή που τηρείται με σχετικό ΦΕΚ καθώς και τηρούμενο αντίτιμο για τη χρήση χώρου εφόσον είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με την κρουαζιέρα. Χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας, σημαίνει ότι δεν έχουν δικαιοδοσία στον χώρο του λιμένα και ο ι όποιες αντιδράσεις σήμερα, είναι αδικαιολόγητες .Όσοι λοιπόν σήμερα αποκλείονται δεν αποκλείονται τυχαία και θα πρέπει να αναλογιστούν γιατί και σε τι αντιδρούν …Σε λίγο καιρό εάν δεν ληφθεί μέριμνα, αυτοί οι ίδιοι θα κληθούν να μοιράσουν το «τίποτα» από το λιμάνι Κατακόλου γιατί οι εξελίξεις στο θέμα της κρουαζιέρας είναι ραγδαίες και οι ναυτιλιακές εταιρείες πλέον δεν αστειεύονται! Από δω και πέρα θα γίνεται έλεγχος για την διαφύλαξη της ασφάλειας του λιμανιού γιατί το ζητούμενο για το Δ.Σ. του ταμείου είναι να μην χαθούν πλοία από το λιμάνι. » .
«Είναι καιρός να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους» σχολίασε και ο αντιπρόεδρος κ Αντωνόπουλος που βρισκόταν στο πλευρό του κ Βαρουξή έχοντας την πεποίθηση ότι το μαχαίρι για την τήρηση της νομιμότητας θα πρέπει επιτέλους να μπει στο κόκκαλο σε ο,τι αφορά την ρύθμιση της κυκλοφορίας και της χρήσης χώρων λιμένος στο Κατάκολο εν ώρα κρουαζιέρας.
«Η διαπίστευση με την απαιτούμενη κάρτα εισόδου θα είναι στο εξής το εισιτήριο για είσοδο του στον λιμενικό χώρο εν ώρα κρουαζιέρας γιατί έχουμε την ευθύνη απέναντι στις εταιρείες που πρακτορεύουν τα κρουαζιερόπλοια και απέναντι στους τουρίστες» είπε ο ΥΑΛΕ στο λιμάνι Κατακόλου κ Άγγελος Παναγιωτακόπουλος.
Και ο κ Ανδρέας Καπνίσης της ομώνυμης εταιρείας φύλαξης στον οποίο έχει ανατεθεί ο έλεγχος της κυκλοφορίας στον χερσαίο λιμενικό χώρο Κατακόλου, σχολίασε ότι έχουν το καθήκον να τηρήσουν την συμφωνία που σύναψαν με το Λιμενικό Ταμείο και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης δεν θα επιτρέπεται στο εξής η είσοδος σε κανέναν εάν προηγουμένως δεν έχει την σχετική διαπίστευση .
Παράλληλα η Διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Πύργου από 30 Απριλίου με απόφαση της σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής θα υλοποιήσει και ρύθμιση της κυκλοφορίας στον κεντρικό δρόμο του χωριού με δημιουργία –για την ώρα της εκτελούμενης κρουαζιέρας κάθε φορά- ρεύμα ανόδου με κατεύθυνση το λιμάνι , στην οδό Μπελούση και ρεύμα καθόδου , με κατεύθυνση τον Πύργο, στον κεντρικό δρόμο της αγοράς.
Εμπορικοί σύλλογοι , κάτοικοι και λοιποί, έλαβαν σχετικές γραπτές ενημερώσεις.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>