Αναδάσωση στις παρυφές του βουνού Κατακόλου

Πεντακόσια δενδρύλλια ακακίας, αγγελικής , βάγιας και κουτσουμπιάς φυτεύθηκαν κατά την διάρκεια της αναδάσωσης που έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης στους πρόποδες του βουνού Κατακόλου ,στη θέση «Λούμπα» ,όπως και στην περιοχή του ξύλινου οικίσκου σε ψηλότερο σημείο του λόφου , που μέχρι πρότινος έβριθε σκουπιδιών.
Στόχος της προσπάθειας που υλοποίησαν από κοινού Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και Δασαρχείο Πύργου ήταν ο εξωραϊσμός της εισόδου του λιμανιού από ξηράς με κατεύθυνση το βουνό και την επιλογή του σημείου έκανε η διοίκηση του Δ.Λ.Τ. θέλοντας να δώσει ένα ανοιξιάτικο μήνυμα αισιοδοξίας για δράση και πρωτοβουλίες.
Στις προθέσεις εξάλλου Λιμενικού Ταμείου και Δασαρχείου Πύργου είναι να συνεχισθούν παρόμοιες εξορμήσεις που θα κινητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους κάνοντας τους ακόμη πιο ευαίσθητους σε θέματα Περιβάλλοντος όσο και να ενισχυθεί η πολύτιμη χλωρίδα του βουνού στο Κατάκολο.
Στην αναδάσωση συμμετείχαν εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή ενώ τις εργασίες επέβλεπε ο Δασάρχης κ Παναγιώτης Λάττας ,επιστημονικό και εργατικό προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου .Ακόμη έλαβαν μέρος σύμβουλοι της τοπικής κοινότητας και του πολιτιστικού συλλόγου , κάτοικοι , επαγγελματίες, η νηπιαγωγός και μικροί μαθητές του Κατακόλου .
Η επιλογή των φυτών έγινε από το επιστημονικό προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου λογω της ιδιαιτερότητας του εδάφους στις παρυφές του βουνού που έχει αργυλώδη υφή. Η φύτευση των συγκεκριμένων ειδών στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με τους ειδικούς θα παράσχει στο μέλλον μια φυσική άμυνα σε τυχόν κατολισθητικά φαινόμενα που ενδέχεται να παρουσιαστούν.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>