21-28 Ιουλίου η 1η ‘Εκθεση Γευσιγνωσίας και τοπικων προϊόντων στο Κατάκολο

Ανακοινώθηκε  η 1η Έκθεση Γευσιγνωσίας και τοπικών προϊόντων στο Κατάκολο

Η ανάπτυξη περνά κι από το στομάχι…

 

Μια ακόμη σπουδαία πρωτοβουλία φέρνει το λιμάνι Κατακόλου πρωταγωνιστή των εξελίξεων και παράγοντα πολιτισμού μεσα από δράσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν ολόκληρη την Ηλεία.
Η πρωτοβουλία του Εμπορικού συλλόγου Κατακόλου «Η Ενότητα» βρήκε υποστηρικτές το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου , τα Επιμελητήρια Ηλείας και Ζακύνθου καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και διοργανώνουν το επταήμερο 21 με 28 Ιουλίου την 1η Έκθεση Γευσιγνωσίας ,τοπικών προϊόντων και λαϊκής τέχνης που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες της κρουαζιέρας , τους παραθεριστές και επισκέπτες του επινείου του Πύργου όσο και των επίσημων προσκεκλημένων που αναμένονται ώστε να δοκιμάσουν τα προϊόντα της περιοχής και να διαδοθεί η ικανότητα της Ηλείας στο να τροφοδοτεί τις κρουαζιέρες !
Στην εξωστρέφεια αυτή σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι Δήμοι της Ηλείας που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κάνοντας γνωστή την περιοχή τους με τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης και χρηστικό υλικό για να απευθύνουν παγκόσμιο κάλεσμα στους τουρίστες από το Κατάκολο.
Την σπουδαιότητα του εγχειρήματος επεσήμαναν με δηλώσεις τους στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο κτίριο της ΠΕΔ στον Πύργο, οι πρόεδροι Λιμενικού Ταμείου κ Λεωνίδας Βαρουξής, Επιμελητηρίου Ηλείας κ Κ. Νικολουτσος , ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ κ Δημ. Κωσταριάς, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κατακολου «Η ενότητα» κ Διονύσης Μπουλούτας και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ζακύνθου κ Γιώργος Στασινόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα ο κ Βαρουξής στάθηκε στην σημασία της διάδοσης των πλεονεκτημάτων κάθε τόπου και στην σημασία της διαφύλαξης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και υπενθύμισε πως η ποικιλότητα της Ηλείας μέσα από την συνεργασία με κάθε Δήμο του νομού θα έχει σαν αποτέλεσμα να την κάνει γνωστή στην παγκόσμια κοινότητα που δημιουργείται μέσω της κρουαζιέρας στο λιμάνι Κατακολου .
Ο κ Μπουλούτας με τη σειρά του αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία τους που στόχο έχει να γίνει θεσμός και να καταστήσει το λιμάνι Κατακολου προορισμό ανεξαρτήτου κρουαζιέρας ώστε να παραξει πολιτισμό .
Ο κ Νικολουτσος επανέλαβε κι αυτός με τη σειρά του την σημασία της γαστρονομίας και της διατροφικής κουλτούρας μας για να αναπτυχθουν παράλληλα και άλλοι τομείς άρρηκτα συνδεδεμένοι με του τουρισμό μας. Ενώ ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ζακύνθου κάλεσε τους συμπολίτες του στον γειτονικό νομό να αγκαλιάσουν με την ενεργό τους συμμετοχή τους την διοργάνωση καθώς όπως είπε είμαστε ομοειδείς σαν νομοί και στην γαστρονομία. Ο κ Κωσταριάς αντικαθιστώντας στο πάνελ της παρουσίασης τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ Γεωργιόπουλο ,που βρισκόταν εκτός νομού, υποστήριξε πως κύριος στόχος της αντιπεριφερειας είναι η ανάδειξη κάθε ιδιαίτερου χαρακτηριστικού του τόπου μας με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση του. Προσέθεσε δε πως γίνεται μεγάλος αγώνας ώστε να ολοκληρωθούν τα λιμενικά έργα στο Κατάκολο ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης. Ενώ δόθηκε και από πλευράς του προέδρου του Λ.Τ. Πύργου η επίσημη διαβεβαίωση πως τα έργα δε θα σταματήσουν παρά το γεγονός πως έχουν σημειωθεί μεγάλες καθυστερήσεις εξόφλησης στην κατασκευάστρια εταιρεία και υποστήριξε πως κάθε Ηλείος που αγαπά τον τόπο του δεν πρέπει να υποστηρίζει το αντίθετο αλλά να στρατευθεί υπέρ του σκοπού αυτού!

Στην διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου  παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Πύργου κα Ανδριάννα Αγγελακοπουλου, ο Δ/ντης Γαστρονομίας της Unesco κ Κων/νος Μουζάκης , ο Δ/ντης τομέα Μεταποίησης του ΕΒΕ Ζακύνθου Διον. Κρεζίας , ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ..Τ. Πύργου κ Δ. Αντωνοπουλος και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κατακολου «Η Ενότητα» κ. Τακης Ζαχαρόπουλος και αρκετοί ακόμη έμποροι της περιοχής.
Ο κ Μουζάκης λαβών το λόγο στο τέλος, υποστήριξε πως είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία και η χρονική στιγμή που διοργανώνεται έρχεται να θυμίσει στους Έλληνες πόσα πολλά μπορούν να παράξουν μέσα από τον τουρισμό συνδυάζοντας την Μεσογειακή κουζίνα που έχει διακριθεί παγκοσμίως για την θρεπτική αξία των γευμάτων που περιλαμβάνει και την απαράμιλλη ελληνική ποιότητα των προϊόντων της, όπως μέλι , ελαιόλαδο , γαλακτοκομικά προϊόντα , φρούτα,  λαχανικά και κρασί. Αγαθά που είναι σε αφθονία στην Ηλεία από όπου θα χτυπήσει η καρδιά του φεστιβάλ γευσιγνωσίας. Και κάλεσε καθένα επιχειρηματία της περιοχής να θελήσει να συμμετάσχει ενώ θα υπάρξει μέσω του Λ.Τ. και ενημέρωση σε ναυτιλιακές εταιρείες και ταξιδιωτικούς πράκτορες για το γεγονός του Ιουλίου στο Κατάκολο με στόχο να γεννηθεί ένας νέος θεσμός!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>